دويچهوله:
طبق تخمین سازمان تغذیه جهانی وابسته به سازمان ملل (فائو) بیش از یک میلیارد نفر در جهان از گرسنگی رنج میبرند. سوای عوامل طبیعی، تصمیمات نادرست سیاسی، اقتصادی و هنجارهای توسعه نیافته اجتماعی در گسترش گرسنگی دخیل هستند.پينوشت: به نظرم آمار اين يكي گزارش همين سايت تناقض جدي با آمار بالا دارد:
تا سال ۲۰۵۰ جمعیت کره زمین به ۹ میلیارد نفر خواهد رسید. ۹۷ درصد این جمعیت در کشورهای جهان سوم و توسعه نیافته متولد خواهد شد که امروز از گرسنگی در رنج هستند.
کره زمین، بر خلاف تصور بارور است و میتواند غذای جمعیت بیشتری را نیز تامین کند. ۲۰ سال پیش سازمان تغذیه جهانی (فائو) اعلام کرد که مشکل گرسنگی ناشی از کمبود مواد غذائی نیست، بلکه ناشی از نبود خواست سیاسی برای مقابله با گرسنگی است.
تقریبا نیمی از مردم جهان با کمتر از ۲ دلار در روز زندگی میکنند. یک پنجم اهالی کره زمین حتی یک دلار هم در روز در اختیار ندارند. اینها انسانهائی هستند که شب با شکم گرسنه میخوابند و از سوء تغذیه در رنج هستند.
در همه کشورهائی که دولتهایشان با موفقیت محل شغل و تامین درآمد برای مردم ایجاد میکنند، از میزان گرسنگی کاسته شده است. اما زیمبابوه و برمه که زمانی صادر کننده مواد غذائی بودند، اکنون نمونه بارز اتخاذ تصمیم نادرست سیاسی دیکتاتورهای حاکم هستند. مردم این کشورها به کمکهای غذائی جامعه جهانی وابستهاند.
افزون بر این، گرانی مواد غذائی در بازارهای جهانی در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ بر تعداد گرسنگان جهان افزود. هنوز چندی از کاهش قیمت مواد غذائی نگذشته بود که بحران اقتصادی و رکود به جهان سوم نیز رسید. این بحران برای بسیاری از این کشورها به معنی از دست رفتن بازار صادرات بود.
و سوم اینکه با تغییرات اقلیمی و خشکسالی ناشی از آن که ساخته دست بشر هستند، بخش اعظمی از پیشرفتهای حاصل شده در مبارزه علیه گرسنگی، بخصوص در چین و هند، از دست رفتند.
بر اساس تعریف سازمان ملل متحد، هر کس درآمدی کمتر از ۱،۲۵ دلار در روز داشته باشد زیر خط فقر مطلق، قرار میگیرد. خبر خوش اینجاست که بر اساس آمار موسسه جهانی تحقیقاتی دیدهبان جهان Worldwatchدر سال گذشته، تنها ۶ دهم درصد از جمعیت جهان زیر خط فقر مطلق قرار داشتند. اما بعد منفی قضیه اینجاست که لازم نیست سر از حسابوکتاب ریاضی درآورید تا متوجه شوید که هیچ اقدام موثری برای مبارزه با فقر در جهان، نمیشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر